FAQ

veelgestelde vragen

Wat voor opleiding hebben ELEVEN therapeuten?

Alle therapeuten hebben een geregistreerde opleiding binnen de fysiotherapie, oefentherapie cesar/mensendieck en de daarbij passende specialisaties. De therapeuten zijn voorzien van een AGB code welke laat zien dat zij voldoen aan alle gestelde voorwaarden binnen ons vakgebied. Daarnaast worden alle Eleven therapeuten intern getraind om te werken volgens de Eleven manier. Wij blijven bij leren en willen dat onze therapeuten de beste zijn die je maar kunt krijgen.

Waarom is ELEVEN anders dan andere?

Wat Eleven zo uniek maakt is onze aandacht voor de mens zelf en het feit dat alles verbonden is met elkaar. Veel therapeuten hebben geen doel naast het verminderen van je pijn op die specifieke plek. Bij Eleven kijken we naar het totale plaatje van hoe je lichaam is gebalanceerd en hoe het beweegt. Wij kijken naar hoe een probleem in het bewegen kan leiden tot problemen elders in het lichaam. Dit helpt ons om een strategie te bedenken die jou van pijn en disfunctie afhelpt voor de langere termijn. Je kunt zelfs je prestaties verbeteren door middel van onze therapie sessies. Wij hebben in onze praktijk de beschikking over specialisten die zowel fysiek als mentaal met je aan de slag gaan. Immers is alles met elkaar verbonden en zoeken wij naar een blijvende oplossing. In andere praktijken is hier vaak de mogelijkheid niet voor. Daarnaast is er bij ons een ontspannen sfeer waardoor je je meteen thuis voelt.

Is ELEVEN pijnlijk?

Dit is van veel factoren afhankelijk. Bijvoorbeeld je pijngrens en wat je ervaring is met behandeld worden. De meeste mensen bij ons ervaren wel wat ongemak tijdens de hands-on behandelingen maar noemen het ‘’de beste pijn uit mijn leven’’. Wij werken met gewrichten, spieren en bindweefsel en vaak voel je je na de sessie gelijk een stuk beter. Soms zijn er dus technieken die wat pijnlijk zijn, wij gaan echter nooit over de grens heen van wat je aankunt en blijven met je communiceren zodat wij samen opzoek gaan naar de ideale intensiteit.

Krijg ik ook een behandeling bij mijn eerste sessie?

Zeker. Wij starten je eerste sessie met de eerste stap om er achter te komen wat je probleem is. Wij vinden het belangrijk dat je gelijk aan de slag kunt met je herstel. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen maar normaal gesproken behandelen wij meteen de eerste afspraak. Tijdens je hele revalidatie traject bij Eleven blijven wij testen en evalueren.

Hoe kies ik een therapeut uit die bij mij past?

Alle therapeuten bij Eleven zijn geschoold in onze manier van behandelen en hebben allemaal een uniek karakter. Er zijn natuurlijk therapeuten die specialisaties hebben en jou beter bij een bepaalde klacht kunnen helpen. Daarom vragen wij bij het maken van een afspraak altijd waar je last van hebt. Mocht een andere therapeut op een later moment toch beter bij je passen dan is switchen zo gebeurd. Je kunt eigenlijk niet verkeerd kiezen.

Hoeveel sessies heb ik nodig?

Dit heeft te maken met verschillende factoren. Heb je een acute klacht, is deze chronisch en hoelang speelt dit dan al? Dan zijn er ook nog revalidaties na operaties die ook enorm verschillen. Wij willen bij chronische klachten dat er na 6 weken sowieso resultaat is geboekt. Zo niet dan passen wij het behandelplan aan. Na de eerste sessie heb je vaak ook al verbetering.

Kan ELEVEN iets voor me doen als ik geen pijn heb?

Als we het hebben over klachten en pijntjes die wegblijven hebben we het ook over preventie. Wacht niet tot een blessure zich ontwikkeld. Onze moderne leefstijl problemen zoals vastgeplakt zitten aan een bureaustoel of vele uren naar een scherm staren helpt ons lichaam niet zichzelf te onderhouden zoals het zou moeten. Voeg daar nog een kroegtijger activiteit aan toe na een stressvolle week met weinig beweging en je hebt de perfecte mix om klachten of pijn te ontwikkelen. Aan de andere kant kun je ook de tijd nemen om maandelijks te laten werken aan je spierspanning, je beweegpatronen te laten analyseren en andere leefstijl factoren aan te pakken. Zorg dat je die stijfheid of spanning niet negeert en werk er aan met ons zodat je beter gaat bewegen en je lekkerder in je vel zit. Ga voor een pijnvrij leven.

Heb ik een verwijzing nodig van de arts?

Je hebt sinds 2006 geen verwijzing meer nodig om naar een therapeut te gaan. Mocht je een chronische indicatie hebben is het voor de verzekering wel handig als je een verwijzing hebt. Dit kan echter ook nog na je eerste consult geregeld worden. Je hebt sinds 2006 geen verwijzing meer nodig om naar een therapeut te gaan. Mocht je een chronische indicatie hebben is het voor de verzekering wel handig als je een verwijzing hebt. Dit kan echter ook nog na je eerste consult geregeld worden.

Wat kost een sessie bij ELEVEN?

Al onze prijzen zijn beschikbaar in onze tarieven.

Wordt mijn sessie gedekt door de verzekeraar?

Wij zijn erg kritisch op ons zorginkoopbeleid om jullie de best mogelijke zorg te bieden. Daarom hebben wij met een aantal verzekeraars een contract en met een aantal niet. Je kunt dit terug vinden via About | Veranderingen 2023. Je bent altijd welkom bij ons mocht je wel of niet bij een gecontracteerde verzekeraar zitten.

Vertellen jullie het mij als mijn behandelingen op zijn?

Helaas is dit voor ons niet mogelijk. Het is daarom belangrijk om zelf bij te houden hoeveel behandelingen je hebt en hoeveel er gedeclareerd zijn. Neem contact op met je verzekeraar als je vragen hebt over je dekking.

Wat moet ik doen als ik een sessie wil afzeggen of verplaatsen?

Onze policy is dat een afspraak 24 uur van te voren afgezegd of verplaatst moet worden. Mocht het binnen de 24 uur zijn moeten wij de afspraak in rekening brengen. Je kunt bellen, mailen of appen. Mocht er niemand beschikbaar zijn om te bellen (bijvoorbeeld op zondagen) laat het dan weten via de mail of app.

Wat moet ik aan tijdens een sessie?

Voor de eerste sessie is het handig om makkelijke kleding aan te trekken. De therapeut moet kunnen zien en voelen waar het probleem zich bevind. Sportkleding is bijvoorbeeld wel makkelijk om even aan of uit te doen en zit prettig met testen of trainingen.

Mag er gelachen worden tijdens een sessie?

Wij houden van een dolletje en grapje waar dit kan en als daar ruimte voor is.

Kunnen wij iets doen met stressklachten

Stress is vaak een onderschatte factor van pijnklachten. Wij hebben ons team zorgvuldig samengesteld en getraind waardoor jij ook voor stress gerelateerde klachten bij een van onze toppers terecht kunt. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan slaapproblemen.

Wat kun je van onze behandeling verwachten

Wij gaan op zoek naar de oorzaak van jouw klacht. Waarom heb je pijn of kun je niet goed meer bewegen. Samen met jou stellen wij een plan op om voorwaarde te scheppen (mobiliseren, bindweefsel of triggerpoints) en daarna de klacht op te lossen door middel van een op maat gemaakt beweegprogramma.