Sportfysiotherapie bij ELEVEN Movement

“Omdat wij zelf uit de sportwereld komen weten wij hoe belangrijk herstel van een sportblessure voor je is”

Voor (top) sporters is het van groot belang dat het lichaam zo optimaal mogelijk functioneert zonder pijntjes of blessures. Daarom zijn wij bij Eleven Movement gespecialiseerd in het doelgericht en zo snel als mogelijk oplossen van sportblessures. Sporters krijgen bij ons in de praktijk voorrang bij het inplannen van een afspraak. Sportfysiotherapie dragen we een warm hart toe.

Wat is sport-fysiotherapie

Sportfysiotherapie is een therapeutische specialisatie. Sportfysio’s richten zich op het opleiden van atleten voor het voorkomen en de behandeling van sportgerelateerde blessures. De sportfysiotherapeut weet wat er in het lichaam gebeurt tijdens het sporten, hoe blessures ontstaan en hoe ze zijn te voorkomen. Hij begrijpt ook waarom sporten belangrijk voor je is. Naast voetballers & andere sporters behandelt een sporttherapeut ook kwetsbare groepen – zoals ouderen en kinderen. Sport wordt vaak gebruikt als therapie om verschillende problemen te overwinnen. De sportfysiotherapeut behandelt mensen met uiteenlopende fitnessdoelen, zoals het lopen van een marathon of meer bewegen in het algemeen. Om dit te bereiken geeft hij je een advies op maat.

Waarom kiezen voor een speciale sporttherapeut

Met gerichte behandeling en advies van een sportfysiotherapeut moet je binnen afzienbare tijd weer op je oude niveau kunnen trainen. Als gevolg hiervan vermijd je ook terugkerende verwondingen en de noodzaak van dure behandelingen met een lang herstel. De sportfysiotherapeut leidt sporters op en helpt hen fit te blijven voor hun gewenste sport. Indien nodig overleggen zij met jouw trainer. Het is veel gemakkelijker om met iemand samen te werken die je als atleet begrijpt in plaats van alleen ziet als patiënt.

Je huisarts of specialist kan je doorverwijzen naar een sportfysiotherapeut of je kunt er zelf voor kiezen een afspraak in te plannen. Behandeling wordt door de meeste verzekeraars vergoed en valt onder de standaard verzekering voor fysiotherapie.

Onze sportfysiotherapeuten staan voor je klaar op onze toplocaties waar wij alles tot onze beschikking hebben om jou zo snel als mogelijk van je blessure af te helpen. Boek nu een eerste sessie via onze ‘boek hier’ button en begin vandaag nog aan jouw herstel.

Het werk van de sporttherapeut

Een sportfysiotherapeut is een fysiotherapeut die blessures behandelt aan spieren en gewrichten, meestal aan de knie, enkel en schouder, omdat die vaak door sporten overbelast worden. Herstel van een blessure is niet het enige waar revalidatietherapie mee te maken heeft. Het kan ook helpen om gewonde ledematen op een gecontroleerde manier te trainen om toekomstige verwondingen te voorkomen. Tijdens een onderzoek kan een fysiotherapeut bepalen welke extra beweging nodig is om blessures te voorkomen.

Locaties voor oefentherapie behandelingen

ELEVEN Rotterdam

Telefoon +31639115529 | Ma t/m Vrij van 09:00 tot 14:00
Mobiel 06-24417487 (Ook WhatsApp)
E-mail info@elevenmovement.nl
Adres Paradijslaan 141, 3034 SK Rotterdam

ELEVEN Zoetermeer

Telefoon +31639115529 | Ma t/m Vrij van 09:00 tot 14:00
Mobiel 06-24417487 (Ook WhatsApp)
E-mail info@elevenmovement.nl
Adres Dorpsstraat 90, 2712 AM Zoetermeer